Wonders of the Solar System

De wonderen van ons zonnestelsel onthult het ons omringende zonnestelsel zoals je het nog nooit hebt gezien. Van de enorme ijsfonteinen op Enceladus tot de vloeibare methaanzeeën van Titan en van wervelstormen die twee keer zo groot zijn als de aarde tot de gehavende maan Io met zijn reusachtige supervulkanen.

Professor Brian Cox neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis naar die vreemde werelden. Hij laat ons kennismaken met de planeten en manen buiten onze eigen wereld en met de grootste, meest bizarre en overweldigende natuurverschijnselen die er bestaan. En hij bezoekt enkele van de spectaculairste en uitzonderlijkste plaatsen op aarde om wonderen van het zonnestelsel te ontsluieren die op onze eigen thuiswereld te vinden zijn. Cox’ handelsmerk is een heldere, gezaghebbende, maar toch ook heel nuchtere benadering. Daarmee onderzoekt hij hoe al die voorheen onbekende verschijnselen onze horizon op een ingrijpende manier hebben verbreed met nieuwe ontdekkingen over de planeten, hun manen en hun grillige wordingsgeschiedenis.

Brian Cox is deeltjesfysicus, Royal Society research fellow en hoogleraar aan de Universiteit van Manchester. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan een van de meest ambitieuze experimenten op aarde: de ATLAS-detector van de Large Hadron Collider in Zwitserland. Andrew Cohen is hoofd van de wetenschapsafdeling van de BBC en uitvoerend producent van de BBC-serie Wonders of the Solar System.

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1985

Het gebeurde toen

Lancering vanop het Kennedy Space Center van het Amerikaanse ruimteveer Challenger (STS-51-B) met aan boord zeven astronauten die zeven dagen lang tal van experimenten uitvoerden in het Europese Spacelab ruimtelabo. Tijdens deze Spacelab 3 ruimtemissie werden veertien van de vijftien wetenschappelijke experimenten succesvol uitgevoerd en gingen twee aapjes en 24 ratten mee de ruimte in. Zeven dagen na de lancering keerde het ruimteveer Challenger terug naar de Aarde en landde het ruimteveer veilig op de Edwards Air Force Base in Californië. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

54%

Sociale netwerken