Heb je altijd al eens het noorderlicht willen zien of wil je weten hoe actief onze zon momenteel is? Dan hebben wij voor u de perfecte app waarmee je in real-time de kansen op poollicht kan volgen en alle data kan opvragen over de activiteit van onze ster en de invloed hiervan op het ruimteweer. Het help gedeelte van de app leert je alles over het voorspellen van poollicht en dankzij gratis push meldingen blijf je ook steeds op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen op vlak van ruimteweer. De SpaceWeatherLive app is gratis te downloaden voor zowel Apple alsook Android gebruikers. Ontdek er hier alles over! 

SpaceWeatherLive is de ultieme app voor iedereen die het poollicht wil zien of alles willen weten over de activiteit op onze zon. Met deze app kan je zien en begrijpen hoe actief het poollicht op dit moment is en of er een goede kans is om het noorder- of zuiderlicht de komende dagen te ontdekken. Mis nooit nog een poollichtkans met deze app in je broekzak, waar je ook gaat! 

  • Beginner vriendelijk - Hoewel de SpaceWeatherLive app gevuld is met zowat alle ruimteweer data die je maar kunt bedenken voor zowel beginnende als geavanceerde ruimteweer fanaat, heeft elk item een pop-up met bijkomende informatie om je te helpen als er iets onduidelijk zou zijn. Hoe meer je onze app gebruikt hoe meer je dus te weten komt hoe dit alles in elkaar zit.
  • Alles in één app - Schakel tussen de poollichtactiviteit en zonneactiviteit met een eenvoudige tik!
  • Donkere modus - Behoud je nachtzicht met onze speciale donkere modus! Ideaal dus om op poollicht te gaan jagen!
  • Push meldingen - Gratis pushberichten die je informeren over noemenswaardige gebeurtenissen in het ruimteweer zoals zonnevlammen, geomagnetische stormen, aardgerichte coronale gaten en nog veel meer! Je kunt alle meldingen in- en uitschakelen, dus als je enkele meldingen niet wenst te ontvangen: wij hebben dit voor u!
  • Moderne grafieken - Alle data weer je in geïnteresseerd bent wordt weergegeven in moderne, responsieve grafieken. Metertjes zeggen niks als je gaat jagen op poollicht, je wil namelijk weten hoe de data zich evolueert met de tijd zowel in het verleden als op het eigenste ogenblik. Onze grafieken bevatten alle informatie die je nodig hebt in een oogwenk!
  • Nieuws - Niet alleen bieden we een bak aan geautomatiseerde meldingen, we hebben een team van ruimteweer fanaten die handgeschreven nieuws en updates brengen bij perioden van hoge zonne- of poollichtactiviteit! (Engelstalig).
  • Uitgebreid help gedeelte - Ben je een beginner en ziet de app er in het begin wat beangstigend uit met al die data? Wees niet bang, we hebben een uitgebreide set aan artikelen met hulp en een veelgestelde vragen sectie. Lees deze eens door en binnenkort ben je in staat je eigen poollichtvoorspellingen te maken!
  • Uitgebreid ruimteweer archief - Mocht je je oude poollicht foto's bekijken en je afvragen hoe het ruimteweer op die dag er uit zag? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Duik in ons ruimteweer archief boordevol data van de geomagnetische en zonneactiviteit sinds 1996 tot gisteren. Grasduin doorheen het archief en ontdek grote zonnevlekkengebieden, zware geomagnetische stormen en vele andere ruimteweer data uit het verleden!

Gratis voor iedereen - Als dat niet geweldig is... Onze app is volledig gratis! We hebben wel advertenties, maar die kunnen eenvoudig verwijderd worden door een abonnement te kopen dat ons helpt om onze diensten online te houden!

Download hier de app! 

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1969

Het gebeurde toen

Vanop het Kennedy Space Center in Florida wordt de Apollo 10 ruimtecapsule gelancerd met aan boord de Amerikaanse astronauten Thomas P. Stafford, John W. Young en Eugene A. Cernan. Deze ruimtevlucht was een generale repetitie voor de Apollo 11 missie en had als doel om de commandomodule en Maanlander met elkaar te koppelen in een baan om de Maan. De Maanlander daalde, met Cernan en Stafford, uiteindelijk ook af tot slechts vijftien kilometer boven het Maanoppervlak. Tijdens deze ruimtevlucht was er voor het eerst in de geschiedenis een live televisie-uitzending in kleur vanuit de ruimte. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

61%

Sociale netwerken